Kategorier
Allmänt

Så här sköter du om din tujahäck

Har ni planer på att plantera tujor i er trädgård det här året? Frågorna kan vara många om hur man bäst tar hand om och sköter om sin tujahäck. Läs vidare här nedan för tips kring skötsel av tujor.

Om ni är ute efter en grön och frodig häck att sätta i eller kring er trädgård så är det definitivt en häck av tuja ni ska plantera. En tujahäck är tät och växer ofta väldigt snabbt för den som fort vill få upp en hög häck mot eventuell insyn från grannar exempelvis. Det är heller inte speciellt svårt att plantera eller sköta om sin tujahäck. Även för den mest ointresserade person som inte besitter vare sig gröna fingrar eller någon kunskap om växtlighet och trädgård, så fungerar tujor alldeles utmärkt.

Vatten, näring och en trimning då och då

Det enda du egentligen behöver göra med din tujahäck är att se till så den får ordentligt med vatten och näring under de perioder av året då det är hög värme. Om en tujahäck torkar ut, exempelvis under en het sommar, så riskerar du få mycket kottar i din tujahäck nästkommande säsong. Detta på grund av att den vill föröka sig. Dessa plockar du enkelt bort eller väntar tills de själv faller av. Du behöver även se till att trimma ned och klippa din tujahäck då och då. Hellre klippa lite och ofta än mycket och sällan. Använd en häcksax och klipp i de ljusgröna partierna på grenarna.