Kategorier
Allmänt

När det blixtrar ur eluttagen – ring en elektriker Stockholm

Elektriker kan avgöra om dina blixtrande eluttag behöver åtgärdas eller ej. I Stockholm finns ett flertal elektriker som kan vara snabbt på plats för kontroll.

På äldre hus är det inte helt ovanligt att det slår blåa blixtar ur eluttagen då och då. Om det var länge sedan elen sågs över i huset kan det till och med förekomma var och varannan dag. Det ser ganska läskigt ut, men det är ofta ingen fara. Ofta. Men inte alltid. Blixtarna kan också vara ett tecken på att något är allvarligt fel med elektriciteten i fastigheten.

Självklart ska du som upplever detta fenomen ta kontakt med en behörig elektriker eller elinstallatör i Stockholm. Var noga med att beskriva problemet när du ringer till elfirman, så att de skickar ut en elektriker med rätt behörighet. Det finns ju ett flertal olika behörigheter inom elarbeten, och det är inte säkert att en elektriker har alla behörigheter. (Även om det är relativt vanligt.)

Vilken elektriker anlitade dina vänner?

När du ringer in en elektriker för ett akut problem som blixtar ur eluttaget, kanske du inte känner att du har tid att ta in offerter och referenser. Vilket är helt okej. Det viktigaste är att du får dit en behörig fackperson som kan ge elen i ditt hus en översyn och kontrollera att allt är som det ska.

Visar det sig att du behöver göra mer omfattande elarbeten för att komma tillrätta med problemet, kan du absolut ta ett steg tillbaka och börja jämföra olika firmor. Du behöver inte anlita samma elektriker till hela arbetet som du anlitade till kontrollen av uttagen. Fråga runt i din bekantskapskrets efter rekommendationer. De bästa referenserna är de som kommer från ett helt annat håll än elektrikern själv.

Läs mer om en elektriker på denna sida: https://www.elektrikerstockholm.nu/