Kategorier
Städ

Fixa din flyttstädning i Stockholm

Flyttstädning är en tråkig, men ack så viktig uppgift när du ska flytta. Du kan göra den på egen hand eller anlita en av alla städfirmor som finns i Stockholm.

När du ska flytta ut från din bostad brukar det vanligtvis ingå att du måste göra en så kallad flyttstädning. En flyttstädning innebär en genomgående grovstädning av bostadens alla ytor. Såväl golv som tak, utanpå som inuti skåp ska städas. Ingen yta eller vrå kommer undan vid en flyttstädning. Inte ens elementen eller ugnsgallret.

När det är så pass mycket att städa, är det lätt att dra en djup suck och därpå ge upp. Men likväl måste den utföras. Tänk dig själv om du ska flytta in i en bostad som är ostädad. Det skulle du inte tycka var så fräscht, eller hur? Således – behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Boka en flyttstädning

En positiv sak är att du själv kan välja om du på egen hand vill utföra städningen, eller om du vill anlita hjälp. I Stockholm med omnejd finns många städfirmor som hjälper till vid en flytt. Om du hyr en städfirma slipper du allt jobb kring städningen. Och skulle nästa hyresgäst eller ägare inte vara nöjd med städningen, så slipper du ta skiten. Du hänvisar bara till städfirman.

Att anlita hjälp spar dig alltså både tid och energi. Många företag erbjuder dessutom, förutom städningen, även bär- och flytthjälp. Det enda du behöver fixa då är själva packningen av dina saker. Resten fixar flyttfirman. Detta är ett väldigt bekvämt alternativ. Nackdelen med alternativet är såklart att det kostar. Men har du råd kan det vara väl investerade pengar.

Fixa flyttstädning på egen hand

Om du inte har råd, eller bara inte vill anlita en städfirma, så kan du självklart fixa det själv. Utrusta dig med tid och tålamod, men även de vanligaste städredskapen. Du behöver till exempel dammsugare, trasor, rengöringsmedel, mopp och skurhink. En fönsterskrapa, diskmedel och diskborste är också bra att ha.

På nätet kan du hitta checklistor för flyttstäd. Du kan även be din hyresvärd eller mäklarfirma om en lista. Då kan du gå metodiskt tillväga och checka av varje punkt när den är klar. På så sätt kan du vara säker på att inte glömma något. Oftast brukar listan även innehålla punkter om att rengöra elementen samt alla vitvaror.

Flyttstäda metodiskt

Se till att du har tömt hela bostaden på både saker och möbler innan du drar igång (detta gäller såklart även om det är en städfirma som kommer dit). När du sedan börjar städa är det enklast att ta ett rum i taget.

En bra sak för dig att veta, är att köket är det rum som brukar ta längst tid. Där finns så många skrymslen och vrår som dels är svåra att komma åt, men också lätta att glömma bort. Exempelvis ska det rengöras inuti ugnen och hela ugnsgallret. Som sagt, utrusta dig med tid och tålamod! När allt är klart får du dra en lättnadens suck och klappa dig själv på axeln.

Behöver du anlita flyttstädningsfirma? Läs mer information för dig på: stockholmflyttstädning.nu